Snijbonen Carlo

Snijbonen Carlo

Snijbonensoep is misschien niet een gerecht waaraan je snel zult denken maar het is een verrassend lekker soepje! De soep is super simpel om te maken en nog lekkerder als je er wat gebakken ontbijtspek bij serveert.

Recept voor twee personen

Tijd: 30 min.

Benodigdheden:

  • 200 gr snijbonen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 500 ml bouillon
  • snufje zout en peper
  • 2 tl tijm
  • evt. ontbijtspek

Bereidingswijze:
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de snijbonen in stukjes. Giet een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui met de knoflook aan. Voeg na 2-3 minuten de snijbonen, snufje zout en peper, tijm en bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Als je het lekker vindt, kun je ondertussen wat ontbijtspek krokant bakken in een pan en dit bij de soep serveren. Na 15 minuten kun je de soep pureren en serveren met de krokante ontbijtspek.

EET SMAKELIJK